Kontakta oss!

Fördelar för företag med fiber

Fiberinstallation för företag


Fiberoptisk anslutning kan vara till stor fördel för företag av alla storlekar, särskilt organisationer som använder molnet för appar eller datalagring. Fiber kopplad till VoIP-telefoni (Voice over IP) är en kraftfull kombination för företags kommunikation. I den här bloggen kommer du att lära dig 11 viktiga sätt som ditt företag kan dra nytta av fiberanslutning.

1. Hastighet
Fiberoptisk Internet är mycket snabbare än till och med höghastighetskopparanslutningar med koppar, med tillgängliga alternativ som sträcker sig från 5 Mbps till 100 Gbps. Under perioder med hög efterfrågan på tillgång till Internet bör ditt företag inte sakta ner Internet.

Forskning från Sandisk tyder på att långsamma Internetanslutningar kostar anställda "en vecka per år av produktivitet." Medan tiden som dina lag spenderar på långsam Internet kan verka mindre, lägger det sig betydligt över tiden. Din Internetanslutning bör aldrig hämma produktiviteten. Det borde vara ett verktyg som stöder dina medarbetares önskan att arbeta produktivt.

2. Cloud Access
Från CRM-verktyg (CRM) till datalagring är molnet ett viktigt affärsverktyg för appar, hosting och mer. 82% av organisationerna använder nu molnet i viss kapacitet. Hastigheten och bandbreddskapaciteten hos fiberinternet betyder snabbare tillgång till dina data och applikationer som lagras i molnet.

Ditt företag kan dra nytta av att få åtkomst till molnhanterad information genom dina SaaS-verktyg (SaaS) och andra plattformar, vilket innebär att dina försäljnings- och kundservicerepresentanter inte längre kommer att möta förseningar med att kommunicera med kunder eller kunder. När företagen flyttar mer och mer tjänster till molnet blir fiberoptisk Internet kritisk.

3. Tillförlitlighet
Fiber Internet-anslutning erbjuder betydande tillförlitlighet fördelar över koppar Internet-anslutning, på grund av att fiber är mycket starkare än koppar. Fiberoptisk Internet är inte mottaglig för dåliga väderförhållanden, vilket kan skada eller ställa dataöverföring via kopparkabling. Fiber är också resistent mot mänsklig eller elektrisk störning om inte fibrerna är fysiskt skurna.

Otillförlitliga Internetanslutningar kan ha verkliga kostnader för verksamheten. Eventuell mängd ofplanerad driftstopp kan medföra företags kommunikation och produktivitet till ett fullständigt stopp. Om ditt företag kräver en internetuppkoppling för att ringa eller ringa in, är tillförlitlighet en nödvändighet.

4. Signalstyrka
Med traditionellt bredbandsinternet med DSL eller Ethernet via koppar, försämras signalen när användaren flyttar sig från swtich. Signalstyrkan hos fiberoptiken försämras inte så snabbt över avståndet. Organisationer i relativt stora utrymmen kan dra nytta av bättre signalstyrka i hela anläggningen. Detta kan särskilt gälla för anställda i arbetsytor som ligger på ett betydande avstånd från telekommunikationsrummet, vilket kan påverkas negativt av avstånd med bredbandsinternet.

5. Bandbredd
För företag med stort behov av dataöverföring är det relativt lätt att slå på locket på din kabel-bandbredd. Medan fiberoptisk Internet för företag är otroligt obegränsad, är tillgängligheten för bandbredd betydligt högre och hastigheten minskar inte då höga krav ställs på nätverket. Följande användaraktiviteter kan användas, särskilt höga krav på företagsbandbredd:

SIP-trunking
Webbkonferens
Streaming high definition video (exempel ... träningsvideo)
Fildelning
Cloud Applications

Tecken på tillgänglighet med låg bandbredd kan innefatta långsamma hastigheter, förseningar och pixelerad videokvalitet.

Om din nuvarande Internetanslutning inte räcker till för att stödja företagets lagliga bandbreddskrav för telefonservice via SIP-trunking, videokonferenser eller tillgång till molnapplikationer, kan du dra nytta av en uppgradering till fiberoptisk internetanslutning.

6. Symmetrisk hastighet
"Symmetrisk hastighet" är en term som används för att hänvisa till lika uppladdning och nedladdningstider på en Internetanslutning. Med fiber Internet kan dina anställda dra fördel av samma uppladdning och nedladdningstider.

Är symmetrisk hastighet nödvändig? Det är verkligen inte kritiskt för affärsverksamheten, men det är fördelaktigt. TechZine skriver att förbättringar i symmetrisk hastighet är förbättringar som speglar "hur nätverk används verkligen." Dagens anställda är mer benägna att ladda upp videoinnehåll, filer eller ringa samtal medan de laddar ner innehåll medan de arbetar än vad de var för tio år sedan. Symmetrisk hastighet gör det möjligt för användare att möta stora krav på nedladdningar och uppladdningar samtidigt via deras dataanslutning.

7. Latency
Latency är en term som används för att beskriva förseningar som uppstår vid behandling av data via en Internetanslutning. Fiberoptisk Internet eliminerar många av de latensproblem som användarna upplever på kabelinternet, särskilt när du laddar ner eller laddar upp video eller högupplösta innehåll. Affärsfördelarna med att sänka din latens kan innefatta:

Via våra samarbetspartners i Göteborg och övriga Västra Götaland kan vi lösa era behov inom fiberinstallationer i Göteborg